Конкурс "СВЕТОСАВСКИ ЕПИСТОЛАР"

Објављено: 
13.01.2020

Савез књижевника у отаџбини и расејању, Нови Сад

расписује,

Конкурс за учешће у зборнику "СВЕТОСАВСКИ ЕПИСТОЛАР", поводом 14.међународне уметничке колоније "Панонски бисери", која ће бити одржана крајем месеца маја на подручју града Новог Сада. Тема је слободна, а радови ће бити селектовани у један од циклуса (духовна, социјална, родољубива, рефлексивна, дечја).
Зборник ће бити уприличен поводом 845 година од рођења Светог Саве.
 

Услови конкурса:
• Шаљу се до 2 песме до 24 реда или до 20 афоризама, или рад кратке прозе (до 4 стране Б5 формата), мејлом на адресу nsskor@gmail.com, фонт Times new roman, фонт 12, ћирилица, или поштом на адресу Савеза (Гаврила Принципа 53, 21140 Футог). Обавезна пуна адреса, контакт телефони и е-маил.
• РОК за пријем радова је 1. март.

Посебни услови:
• Сви заступљени аутори плаћају котизацију од 600 дин. (чланови СКОР-а са активним статусом за 2020.год. плаћају 400 дин.), и добијају један примерак зборника и захвалницу за учешће. Преузимање зборника и захвалнице је искључиво на подручју Р.Србије.
• Котизација се плаћа тек након објављивања списка заступљених аутора чији су радови задовољили књижевно-уметничке критеријуме, а који ће о томе добити и званучно обавештени.
• Предвиђени износ уплатити на рачун Савеза: АИК банка 105-815063-16 са назнаком ДОНАЦИЈА ЗА ЗБОРНИК, а најкасније до 5.априла.
• Учешћем на конкурсу аутор се одриче накнаде за ауторска права, уколико радови буду објављени у Зборнику.
• Сваки аутор чији радови буду објављени у Зборнику, стиче право учешћа на дводневној колонији "Панонски бисери. Термин одржавања колоније и програм биће накнадно утврђени и објављени.

За више информација контактирати председништво СКОР-а телефон: 0605557313, 0637538367, e-mail: nsskor@gmail.com, или поруком у инбох на ФБ страници Савеза.