Конкурс „ЛУЧА МИКРОКОЗМА“

Објављено: 
05.01.2021

Савез књижевника у отаџбини и расејању Нови Сад

расписује,

 

Конкурс за учешће у зборнику „ЛУЧА МИКРОКОЗМА“,  поводом 15. Међународне уметничке колоније Панонски бисери, која ће бити одржана крајем месеца маја на подручју града Новог Сада. Тема је слободна, а радови ће бити селектовани у један од циклуса (духовна, социјална, родољубива, рефлексивна, дечја).
Зборник ће бити уприличен поводом 170 година од смрти Петра Петровића Његоша.
 

 

 

Услови конкурса:
Послати до 2 песме (дужине до 24 реда), или до 20 афоризама (до две странице Б5 формата), или рад кратке прозе (до 3 стране Б5 формата), у електронској форми, фонт Times new roman 12, ћирилица;

• Радове можете послати путем мејла на адресу nsskor@gmail.com, или поштом на адресу Савеза (Гаврила Принципа 53, 21140 Футог)

• РОК за пријем радова је 1. март

 

Посебни услови:
• Сви заступљени аутори плаћају котизацију од 700 дин. (чланови СКОР-а са активним статусом за 2021.год. плаћају 500 дин.), и добијају један примерак зборника и захвалницу за учешће. Преузимање зборника и захвалнице је искључиво на подручју Р.Србије.
• Котизација се плаћа тек након објављивања списка заступљених аутора чији су радови задовољили књижевно-уметничке критеријуме, а који ће о томе добити и званучно обавештени.
• Предвиђени износ уплатити на рачун Савеза: Комерцијална банка 205-353984-92 са назнаком ДОНАЦИЈА ЗА ЗБОРНИК.
• Учешћем на конкурсу аутор се одриче накнаде за ауторска права, уколико радови буду објављени у Зборнику.
• Сваки аутор чији радови буду објављени у Зборнику, стиче право учешћа на колонији Панонски бисери. Термин одржавања колоније и програм биће накнадно утврђени и објављени.

 

За више информација контактирати председништво СКОР-а телефон: 0605557313, 0637538367, e-mail: nsskor@gmail.com, или поруком у инбох на ФБ страници Савеза.